Service & onderhoud

Service & onderhoud aan uw cv-installatie

Onderhoud voor uw cv-ketel en andere apparaten is essentieel. Met goed onderhoud voorkomt u storingen en gaan uw cv-ketel en andere apparaten langer mee. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw apparaten en is de veiligheid gewaarborgd. In samenwerking met Abel&co (GasNed) hebben wij 3 onderhoudsabonnementen waaruit u kunt kiezen.

 • Abel&co Onderhoud

Via het abonnement 'Abel&co Onderhoud' krijgt uw toestel periodieke onderhoudsbeurten. Wij verrichten periodiek onderhoud, dat nodig is voor de veiligheid en het ongestoord functioneren van het gasgestookte toestel. De kosten voor de periodieke onderhoudsbeurten, behalve de materiaalkosten, zijn daarbij inbegrepen.

 • Abel&co Service Plus

Met het abonnement 'Abel&co Service Plus' verrichten wij periodieke onderhoudsbeurten. Ook staan wij garant voor het kosteloos verhelpen van storingen. Eventuele materiaalkosten zijn voor uw rekening.

 • Abel&co All-in

Via het abonnement 'Abel&co All-in' bent u verzekerd van een uiterst compleet servicepakket. Wij verrichten kosteloos periodieke onderhoudsbeurten en verhelpen alle storingen. Ook de eventuele materiaalkosten komen voor onze rekening. U kunt een 'Abel&co All-in' abonnement afsluiten voor minimaal 3 jaar. Dit abonnement geldt alleen voor bepaalde typen toestellen.

Storing aan de cv-ketel

Met goed onderhoud kunnen storingen worden voorkomen. Toch is een storing niet geheel uit te sluiten. Mocht zich onverhoopt een storing voordoen, dan zijn wij snel ter plaatse, meestal binnen het uur. Als het een dringende storing betreft, dan kunnen wij er binnen een uur zijn. Dit geldt uiteraard voor de regio Groenlo en Oost Gelre. Wij berekenen geen voorrijkosten.

Als u een storing aan de cv-ketel heeft, wilt u dan eerst de volgende punten doornemen?

10 punten om een storing zelf aan uw cv-ketel op te lossen

Voordat u de contact met ons opneemt om een storing te melden, adviseren we u eerst de volgende punten zorgvuldig te controleren:

 1. Staat de gaskraan open?
 2. Zit de stekker goed in het stopcontact?
 3. Heeft uw toestel een waakvlam? Controleer dan of deze nog brandt.
 4. Heeft uw toestel een “resetknop”? Dan deze opnieuw resetten.
 5. Staat de kamerthermostaat wel hoog genoeg?
 6. Is de druk van de CV hoog genoeg? Zo niet, dan deze bijvullen (zie beneden) tot 1,6 BAR.
 7. Staan er voldoende radiatoren open?
 8. Eventueel de installatie ontluchten (zie beneden).
 9. Zijn de stoppen en de aardlek gecontroleerd?

Is de storing na deze punten nog niet verholpen, noteer dan de code op de cv-ketel en geef deze door als u uw storing meldt.

Bijvullen

Hieronder vindt u een instructiefilmpje waarin u ziet hoe u uw cv-ketel zelf kunt bijvullen.

Ontluchten

In het onderstaande filmpje kunt u zien hoe u uw cv-ketel en verwarming kunt ontluchten

Wilt u een storing melden of heeft u vragen over onderhoud die storingen voorkomen, neem dan contact met ons op, of bel: 0544 461 228.