Duurzaam

Duurzame energie

Bij nieuwbouw of renovatie wordt het steeds aantrekkelijker om duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers toe te passen. Niet alleen het rendement van deze producten gaan omhoog, ook worden ze steeds goedkoper. De energierekening gaat fors naar beneden. Wij werken uitsluitend met A-merken zoals Nefit en Alpha Innotec.

Zonnepanelen (pv-cellen)

Zonnepanelen (pv-cellen) leveren waarschijnlijk het hoogste rendement van alle duurzame producten. Wij werken uitsluitend met de laatste type zonnepanelen en omvormers.

Warmtepomp

Een warmtepomp is in feite een omgekeerde koelkast. Ze onttrekt warmte aan de buitenlucht en voorverwarmt hiermee het water in de cv-ketel of boiler. Een warmtepomp geeft het hoogste rendement wanneer er lage temperatuurverwarming in huis is zoals vloerverwarming of wandverwarming. Daarnaast zorgt een warmtepomp voor warm tapwater.

Een lucht-lucht warmtepomp is in feite airconditioning. Dus als u de stroom van de warmtepomp duurzaam opwekt, door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen, dan kost de airconditioning u niets. In de winter kunt u een lucht-lucht warmtepomp ook gebruiken om de ruimte te verwarmen.

Zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit panelen en een boiler. De thermische panelen liggen net als zonnepanelen op het dak. De panelen vangen (zon)licht op die de vloeistof in de het paneel verwarmt. De vloeistof verwarmt op haar beurt het water in de ketel dat kan worden gebruikt voor lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming en wandverwarming, of voor warm tapwater. Zelfs als de zon niet schijnt is er toch rendement. Een zonneboiler geeft het hoogste rendement als er een grote warmwaterafname in een huishouden is.

Subsidie

De overheid vindt duurzame energie ook belangrijk en geeft om die reden subsidie voor warmtepompen en zonneboilers. Wij zijn dagelijks met dit onderwerp bezig en kunnen u om die reden goed adviseren wat het beste bij u past, met daarbij het budget dat u beschikbaar heeft.

Wilt u meer weten over het opwekken van duurzame eigen energie, of een offerte op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op, of bel: 0544 461 228.